Zub je prošlost? Xiaomi je patentirao telefon sa rogom


Kineski brend Xiaomi poznat je po tome što je pokrenuo svetsko bezelless ludilo stanjivanja okvira oko ekrana smartphonea. Sad su patentirali dizajn sa obrnutim notchem.

Xiaomi Mi Mix telefoni ostavili su trajan trag u istoriji dizajna smartphonea i moglo bi se reći da zbog njih moderni pametni telefoni izgledaju tako kako danas izgledaju.

U međuvremenu je Apple svojim iPhone-om X u svetu smartphonea popularizovao notch, urez ili popularno nazvan zub u ekranu, najčešće korišćen za smeštaj selfie kamere ali i drugih komponenti poput napredne autorizacije licem.

Danas imamo razne varijante notcheva, od širokih koji zauzimaju više od polovine gornje ivice ekrana pa do malih, koji u pravilu izgledaju najbolje, a imamo i hole punch rupice u ekranu koje zamenjuju notch.

Svim tim notchevima zajedničko je da urezuju ekran u određenoj meri s vrha prema dole, ali Xiaomi novim patentom poručuje da to ne mora da bude tako.

Njihov je notch obrnut pa ga je teško nazvati zubom, a možda radije rogom ili bubuljicom. U svakom slučaju zadatak ovoj izraslini je isti – smeštaj selfie kamere, odnosno ovde dvostruke selfie kamere i slušalice poziva.

U svakom slučaju izgleda blago rečeno čudno, a hoće li ga Xiaomi ikad i sprovesti u delo, za sada nema potvrde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.