Apple je radio na ekranu sa naprednijim skenerom otisaka prstiju


Apple zadnjih godina možda nije onaj isti predvodnik u inovacijama kakav je bio prvih par godina nakon predstavljanja prvog iPhone-a, ali još uvek se ne da. Štaviše s vremena na vreme sine im poneka dobra ideja koju na kraju zbog drugih tehnologija ne odluče iskoristiti.

Jedan od trenutnih hitova na Android uređajima su ekrani sa integrisanim skenerom otiska prstiju. Apple je od pojave iPhone-a X odustao o skenera otisaka prstiju i sve karte je po pitanju bebzbednosti položio na Face ID. Ali, to ne znači kako Apple u jednom trenutku nije razmišljao naprednijem skeneru otisaka prstiju u odnosu na Touch ID.



U patentu kojeg je Apple podnio u trećem kvartalu 2016. godine, jasno je opisan znatno napredniji in-display skener od onoga koji se trenutno koristi na Android uređajima. Osim za osnovne mogućnosti prepoznavanja otiska prsta, Apple-ov in-display skener bio je zamišljen i za očitavanje osnovnih zdravstvenih podataka o korisniku uređaja - patent navodi mogućnost očitavanja krvnog pritiska, otkucaja srca i disanja, ali i prepoznavanja korisnikovog dlana, uha, obraza i lica.

Trenutno nema previše nade da će ikoji budući iPhone dobiti opisani ekran, razlog za to je očit – postojanje Face ID-a, te Apple Watch-a koji deo gore navedenih funkcija već uredno obavlja (očitava EKG i sl.).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.