Chrome će sprečavati da stranice bespotrebno zadržavaju korisnike


Sve više internet stranica namerno iskrivljuje funkcionalnost tipke za povratak jedan korak unazad (Back tipka) kako bi korisnika i dalje zadržali na svojoj stranici (putem HTML5 pushState naredbe). Zbog tog postupka manipulacije istorije pretraživanja unutar browsera nekad je korisnicima jedino rešenje za odlazak sa sporne stranice zatvaranje internet browsera.

U budućnosti to bi se trebalo izmeniti bar što se tiče internet browsera Chrome i drugih internet browsera baziranih na Chromium-u kao što je Microsoft Edge. Prema pisanju internet stranice Naked Security, u Chromium uskoro stiže nova funkcionalnost koja je posebno dizajnirana kako bi se sprečila praksa internet stranica navedena na početku ovog teksta.

Funkcionalnost će sprečiti da stranice preusmeravaju korisnike ili da izmenjuju funkcionalnost tipke za povratak na prethodnu stranicu ukoliko korisnik nije dao svoj izričiti pristanak za takvu radnju putem gesti. Ova opcija trebala bi da bude implementirana u Chrome i Chromium browsere na širokom rasponu platformi kao što su Windows, macOS, Linux, Chrome OS i Android.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.