Digital Wellbeing opcija usporava Android uređaje


Digital Wellbeing je Google-ov alat za analizu vremena koje provodimo koristeći telefon, ali se pokazalo da ima i negativan uticaj na performanse uređaja.

Za one koji to ne znaju, Google je odnedavna ponudio alternativu Apple-ovom Screen Time softveru za analizu vremena provedenom u korišćenju smartphonea. Za zadatak ima da vas obavesti o tome koliko to vremena u danu koristite telefon.

Prvi koji su dobili Digital Wellbeing, kao i obično su vlasnici Google-ovih Pixel-a, a odnedavna su ga počeli implementirati i drugi OEM proizvođači.

Pokazalo se međutim da taj Digital Wellbeing izgledno ima i negativnu stranu.

Budući da u pozadini stalno nešto broji i prati šta radite, utiče na performanse uređaja pa su mnogi vlasnici najsvežijih Pixel-a, a naročito sad sa pojavom Pixela 3a i Pixela 3a XL primetili da isključivanjem Digital Wellbeing-a u podešavanjima, uređaj radi značajno bolje i glađe.

Google se još uvek nije službeno oglasio na ovu temu, ali ako ste i sami primetili slabije performanse svog uređaja na kojem imate Digital Wellbeing opciju, isključite je i testirajte.

Ako ste vlasnik nekog od Pixela, Digital Wellbeing ćete isključiti ovako:

U glavnim podešavanjima odaberite Digital Wellbeing
Kliknite na tri tačkice u gornjem desnom uglu i u padajućem meniju odaberite "Turn off usage access"
Potvrdite svoj odabir tako što ćete na ekranu odabrati ponovno Digital Wellbeing i isključiti opciju "permit usage access".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.