Gasi se Instagram-ova Direct aplikacija


Facebook-ov Instagram odlučio je i službeno ugasiti svoju samostalnu Direct aplikaciju. Reč je o aplikaciji koja je bila zamišljena kao konkurencija Snapchat-u te kao sredstvo za razmenu poruka.

Korisnike Direct aplikacije dočekaće poruka kako se aplikacija uskoro gasi te kako će njihovi postojeći razgovori biti automatski prebačeni u osnovnu Instagram aplikaciju.

Instagram-ov tim više se neće baviti razvojem ove aplikacije već će se posvetiti ubacivanju funkcija Direct-a u osnovnu Instagram aplikaciju. Dakle, ukoliko žele nastaviti da koriste funkcije koje su do sada bile dostupne u Direct-u korisnici će to moći putem osnovne Instagram aplikacije.

Takođe, nove funkcije koje su trebale da budu dodate u Direct sada treba očekivati u osnovnoj Instagram aplikaciji. Gašenjem Direct-a Facebook će na tržištu nuditi dve odvojene aplikacije za razmenu poruka, WhatsApp i Messenger.

Direct se kao samostalna aplikacija na tržištu pojavio krajem 2017. godine (od 2013. godine njegove su funkcionalnosti dostupne unutar Instagrama gde sada i nastavlja postojanje), a bio je dostupan u verzijama za Android i iOS uređaje te u određenim zemljama sveta (Čile, Turska, Izrael, Portugal. Urugvaj i Italija).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.