Google prevodilac uskoro dobija vrlo korisne mogućnosti


Google prevodilac, a posebno njegova mobilna aplikacija, mnogima je jedan od izuzetno korisnih alata u svakodnevnom životu, a posebice onima koji često putuju. Google je ovaj servis vremenom unapredio, a jedna od futurističkih funkcija je i vizualno prevođenje putem kamere.

Ali ipak, ovakav način prevođenja nije baš jednostavan, podržava ograničeni broj jezika, a prilično je i nepouzdan. Međutim, to će se uskoro promeniti, budući da najnovije linije koda u APK Insightu sugerišu nekoliko novih detalja.

Nova generacija Google prevodioca putem kamere trebala bi da donese "veći kvalitet prevođenja" i podržavati više jezika, a možda najvažnija stavka je automatska detekcija jezika putem kamere. U ovom trenutku korisnici moraju prethodno aplikaciji reći o kojem se jeziku radi, uključiti kameru, fotografisati tekst i označiti deo koji žele da prevedu.

Pored ovoga, Google radi i na novoj verziji prevođenja putem proširene stvarnosti, koja će takođe automatski prepoznati izvorni jezik i tekst prevesti u željeni, odnosno onaj koji postavite kao zadati.

Sve ove, a možda i još neke druge novosti, u Google prevodiocu bi trebale da budu dostupne tokom sledećih nekoliko nedelja ili za koji mesec.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.