HMD Global i Xiaomi otkrili koji telefoni dobijaju Android Q betu


Google ubrzano razvija svoj operativni sistem Android Q čija bi konačna verzija trebala da bude dostupna negde tokom avgusta ili septembra ove godine.

U međuvremenu, osim Google-a i njegovih Pixel uređaja na kojima je testna beta verzija Android sistema uobičajena pojava istu nameravaju svojim korisnicima da omoguće i neki drugi proizvođači mobilnih uređaja.

Beta verzija operativnog sistema Android Q koja bi trebala da stigne na neke modele pametnih telefona koje nude kompanije HMD Global i Xiaomi prvenstveno je namenjena developerima.

U Android Q beta program za sada će što se tiče HMD Global-a ući samo jedan njihov pametni telefon, Nokia 8.1. Kompanija Xiaomi pak namerava da izda nadogradnju na beta verziju Android Q sistema za svoja dva pametna telefona, Mi 9 i 5G verziju Mi Mix 3 telefona.

Kako bi korisnici instalirali beta verziju Android Q sistema na svoje Xiaomi uređaje potrebno je posetiti Xiaomi-jevu posebnu internet stranicu za beta program testiranja ova dva mobilna uređaja. Ipak treba napomenuti da kako se radi o beta verziji sistema mnoge stvari za sada ne funkcionišu kako bi trebale što je i navedeno na pre spomenutoj Xiaomi-jevoj internet stranici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.