iPhone 6 i 6s neće podržavati iOS 13


Prve nedelje juna Apple će održati svoj tradicionalni WWDC, developersku konferenciju na kojoj obično predstavljaju novitete u iOS-u, i to onom koji u javnu distribuciju bude pušten nakon 3-4 meseca, zajedno sa dolaskom novih iPhone-a. I ove godine trebalo bi da bude tako, pa bismo kroz nekoliko nedelja trebali da saznamo više o iOS-u 13 koji će u distribuciju ove jeseni, istovremeno sa iPhone-om 11 (ili XI).

Prve informacije o novom iOS-u govore kako će njegova glavna dizajnerska promena biti uvođenje dark modea na sistemskom nivou. Od ostalih manjih noviteta Apple će se navodno fokusirati na doterivanje sopstvenih aplikacija Health, Books, Notes, Maps, Mail i Reminders, a trebao bi da dobije i sopstvenu tastaturu "swipe" tipa – pa bi novim iOS-om ova kompanija mogla direktno da "napadne" mnoge spoljne aplikacije sličnih namena.

Ali, neće svi vlasnici iPhone-a moći da uživaju u ovim promenama. Kako se ovih dana saznaje, Apple bi na jesen mogao da softverski "penzioniše" sve tipove iPhone-a starije od modela 6S i SE.

Tim bi potezom prvi puta istovremeno "zastarele" čak dve generacije, iPhone 6 (i dakako 6 Plus) izdat u jesen 2014. godine i njegov naslednik 6S (i 6S Plus) lansiran 2015. godine. Prekid ažuriranja iOS-a za model SE, pak, značio bi da će na ovaj način "zastareti" i jedan model iz 2016. godine.

Prema ovome, iPhone 7 biće, kako se i ranije mislilo, najstariji podržani model, u iOS-u 13, koji bi aktivne nadogradnje trebao da dobija, ako će Apple slediti svoj dosadašnji ritam, najmanje do jeseni 2020. godine.

Što se tiče iPad-a, govori se kako bi iOS 13 trebao da podržava sve modele novije od do sada podržanih iPada mini 2 i iPada Air – pa bi iPad mini 3, iPad Air 2, kao i svi iPadi Pro trebali da mogu da prihvate nadogradnju ove jeseni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.