Japancima ponestaje telefonskih brojeva pa prave duže


Japansko ministarstvo za komunikacije planira da napravi 10 milijardi telefonskih brojeva sa 14 cifri zbog toga što će do 2022. godine verovatno ostati bez brojeva sa kombinacijama 11 cifri.

Japan Times piše da su tri najveća operatera u zemlji, NTT Docomo, KDDI i SoftBank već odobrili ovaj predlog te da bi novi brojevi mogli ući u upotrebu pre kraja 2021. godine.

Deset milijardi telefonskih brojeva će počinjati sa prefiksom 020 koji Japan trenutno koristi za Internet of Things uređaje. Iako su uvedeni početkom 2017. godine, 32,6 miliona od ukupno 80 miliona 020 brojeva u zemlji je već dodeljeno do kraja marta ove godine. S obzirom da će 5G mreža u Japanu biti u funkciji 2020. godine, broj povezanih uređaja će se verovatno povećati, a to će rezultovati većim pritiskom na količinu dostupnih telefonskih brojeva.

Ovaj problem nemaju samo Japanci, jer su i korisnici u Velikoj Britaniji 2014. godine u određenim delovima zemlje morali unositi petocifreni prefiks kada su pozivali brojeve, a čak iako je to bilo na lokalnom nivou, počelo je ponestajati brojeva. Britanski regulator telekomunikacija Ofcom je počeo da istražuje da li da izbaci pozivne brojeve u potpunosti jer zemlja prelazi na telefonske mreže bazirane na IP adresama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.