Lenovo nema planove o razvoju sopstvenog operativnog sistema i čipova


Nakon američko-kineskog rata i događanja sa kineskom kompanijom Huawei i ostale kineske kompanije mogu da budu zabrinute za svoju budućnost na tržištima izvan matične Kine.

Nakon što je Huawei najavio kako već neko vreme razvija sopstvene operativne sisteme koji bi trebali zameniti Windows i Android, isto pitanje sada se postavlja i u svezi sa drugim istaknutim kineskim kompanijama na svetskom tržištu.

Kineska kompanija DJI koja praktički dominira svetskim tržištem dronova takođe je najavila kako radi na sopstvenim tehnologijama kao alternativi za američku tehnologiju. S druge strane među čelništvom kompanije Lenovo nema bojazni u vezi njihove budućnosti.

Glavni izvršni direktor kompanije, Yang Yuanqing, za medije je potvrdio kako Lenovo nema nameru razviti sopstveni operativni sistem niti sopstvene čipove već će se i dalje oslanjati na postojeća rešenja svojih partnera.

Dakle, vlada mišljenje da kompanija Lenovo (između ostalog i vlasnik Motorole) neće biti dodata na crnu listu u SAD-u na kojoj se nalazi Huawei, a uskoro bi mogle biti dodate i neke druge kineske kompanije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.