Na Instagram-u postaju nepoželjne dezinformacije o štetnosti vakcina


Sledeći politiku svoje krovne kompanije, Facebook-a, Instagram je započeo veliki proces "čišćenja" sadržaja koji se nalazi na ovoj društvenoj mreži, a tiče se kampanja koje šire dezinformacije o vakcinisanju. Iz Instagram-a je objavljeno kako će na njihovoj mreži biti blokirani hashtagovi uz koje su se vezivali za takav sadržaji – isti će biti uklonjeni iz rezultata pretraživanja i hashtag stranica, poručili su.

Iz kompanije kažu kako neće u potpunosti cenzurisati slobodu govora koja se tiče ove teme. Tako će provereno lažne informacije poput "vakcine uzrokuju autizam" staviti na "crne liste", dok će izjave poput "od vakcinisanja se ne osećam dobro" biti dozvoljene. Prilikom odlučivanja koji će sadržaj biti blokiran a koji ne u Instagram-u će se voditi uputstvima Svetske zdravstvene organizacije i drugih organizacija koje se bave prevencijom bolesti i zdravstvenim pitanjima, a koje su već opovrgnule mnoge "teorije" o štetnosti vakcina.

Za otkrivanje mesta na kojima se ovakvi nepoželjni sadržaji nalaze i hashtagova koji se uz njih vežu kompanija će koristiti i ljudske provere i mašinsko učenje. Na sličan su način na Instagram-u već uvedene restrikcije usmerene ka sadržaju koji promoviđe prodaju droga ili samopovređivanje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.