Operateri u Japanu i Velikoj Britaniji napustili Huawei


Huawei je u sve većim problemima nakon odluke Washingtona da ga stavi na svoj crni popis, jer je više velikih operatera u Japanu i Velikoj Britaniji najavilo da će za sada zaobilaziti njihovu opremu.

Ta vest je najpre odjeknula u Tokiju gde su KDDI i SoftBank Corp izabrali odgoditi izbacivanje novih modela kako bi razmotrili posledice američkih sankcija.

Pionir NNT Docomo je naveo da će zaustaviti narudžbeine telefona Huawei čije je lansiranje bilo predviđeno za leto.

Američki predsednik Donald Trump je odlučio prošle nedelje da zabrani izvoz američkih tehnoloških proizvoda u neke kompanije za koje se smatra da su "u opasnosti", a na meti je bio Huawei.

Tada je odobreno razdoblje od 90 dana, ali japanske kompanije su preuzele vodstvo jer tim uređajima preti gubitak doprinosa američkih tehnologija.

SoftBank je najpre planiraoda proda novi Huawei terminal u petak, ali je kasnije odustao. "Razmatamo hoće li naši kupci moći potpuno sigurno koristiti opremu ", objasnio je portparol kompanije Hiroyuki Mizukami.

KDDI je naveo da "razmatra posledice američke odluke".

Huawei je 2018. bio na petom mestu u Japanu, daleko iza Apple-a ali u velikom porastu prodaja od gotovo 2 miliona jedinica (+63 posto godišnje) na ukupnom tržištu od 31 miliona pametnih telefona, prema podacima MM Research Instituta.

Britanski operater Vodafone je u sredu obustavio svoje kupovine telefona G5 Huawei, pre pokretanja nove mreže na temelju te nove ultrabrze tehnologije, dok je kineski div telekomunikacija pod američkim sankcijama.

"Prekidamo kupovine Huawei Mate 20X u Velikoj Britaniji", rekao je portparol Vodafone-a i dodao da se radi o "privremenoj meri dok traju nesigurnosti u vezi novih modela 5G Huawei-ja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.