Predstavljena nova Honor 20 serija telefona


Skladno najavama, Honor je juče u Londonu službeno predstavio novu seriju Honor 20 telefona, a prvi među njima je top model - Honor 20 Pro.

Honor 20 Pro dolazi sa posebno izrađenom teksturom koju Honor naziva "Dinamički Hologram". Ova obrada staklene pozadine donosi poseban vizuelni efekt kojeg omogućuje tzv. Triple 3D Mesh tehnologija sa dubinskim slojem sa milionima minijaturnih prizmi oblikovanih poput dijamanta. Preko ovog sloja dolaze dva dodatna, jedan stakleni i drugi obojen u konkretnu boju, što sve skupa osigurava zaista jedinstven prizor.



Čak 91,6% prednje površine prekriveno ekranom, a rupica za prednju kameru ima promer od samo 4,5 milimetra. Sam ekran se u dijagonali rasteže na 6,26 inča, donosi rezoluciju od 2340 x 1080 px, a na ivicama je zakrivljen.

Pokreće ga, očekivano, Huawei-jev 7-nanometarski Kirin 980 sa dvostrukom NPU komponentom, u kombinaciji sa 8 GB RAM-a. Interna memorija iznosi izdašnih 256 GB, ali u ponudi bi se trebala naći i varijanta sa 128 GB. Tu je i sada već uobičajeni GPU Turbo, ali u 3.0 verziji. Radi se o softverskom "boostovanju" grafičkog koprocesora koji u podržanim igrama (PUBG Mobile, Fortnite, Arena of Valor…) omogućava bolje performanse.

Honor 20 Pro na poleđini donosi čak četiri kamere.

Primarna kamera donosi 48 MP Sony IMX586 senzor fizičkih dimenzija 1/2 inča, uparenim s izuzetno velikim f/1.4 otvorom blende, što u startu osigurava pretpostavke za kvalitetniju noćnu fotografiju. Ova kamera inače koristi poznati pixel binning, što znači da u zadatim podešavanjima proizvodi 12 MP fotografije, ali tako što spoji četiri piksela u jedan. Tu je i optička stabilizacija, a u kombinaciji sa softverskom, odnosno veštačkom inteligencijom, tvori tzv. AIS stabilizaciju.

Kamera koristi Phase Detection i laserski autofokus, a nudi i poseban Clarity i Super Night mode način snimanja. Prvi nudi bolje izoštravanje na prirodnom svetlu, a drugi bolje rezultate u noćnim uslovima. Drugi radi na način da istovremeno okida 16 fotografija sa različitim parametrima i spaja ih u jednu, birajući od svake od njih najbolje detalje. Izgleda da se i Honor fokusirao na noćnu fotografiju kao i matični Huawei sa modelom P30 Pro, i postigao slične rezultate.

Druga kamera je ultra-širokougaona i donosi senzor od 16 megapiksela. Otvor blende iznosi f/2.2. Pokriva kut od 117 stepeni, ali koristi i softversku korekciju kako ivični delovi fotografije zbog širokog ugla ne bi izgledali izobličeno.

Treća kamera donosi senzor od 8 megapiksela i f/2.4 otvor blende, a njen najvažniji deo je 3x optičko povećanje, koje u u kombinaciji sa softverom omogućava 5x hibridni zoom. Digitalni zoom je podržan do 30x. Ova kamera je takođe optički stabilizovana i koristi PD autofokus.

Četvrta kamera je posebno zanimljiva jer se zapravo radi o prvo takvoj na tržištu telefona. Posebno je namenjena macro fotografiji, dakle sićušnih motiva sa vrlo kratke udaljenosti, u ovom slučaju 4 cm. Sadrži 2 MP senzor i f/2.4 otvor blende.

Što se videa tiče, podržano je snimanje u 4K rezoluciji uz softversku (EIS) stabilizaciju.
Prednja kamera donosi 32 MP senzor i f/2.0 otvor blende, a podržava i 3D potrtrait lightning.

Kao potvrda kvalitete kamere Honora 20 Pro, stiže i test DxOMarka sa postignutih 111 bodova, dakle zauzeo je treće mesto, odmah ispod Huawei-ja P30 Pro i Samsung-a Galaxy S10 5G.

Honor 20 Pro donosi bateriju kapaciteta 4000 mAh, što će većini korisnika biti dovoljno za celodnevno korišćenje, a podržano je i 22W brzo punjenje, koje će ovu bateriju prilično velikog kapaciteta do 50% napuniti za 30 minuta.

Što se softvera tiče, Honor 20 Pro je temeljen na Magic UI 2.1 operativnom sistemu, odnosno Honor-ovoj nadogradnji na Android 9.0 Pie. U odnosu na prethodne verzije, novi Magic UI nudi veću brzinu interfejsa i pokretanja aplikacija.

Što se boja kućišta tiče, one su zbog spomenute teksture i efekta zapravo relativne. Zelena se pretače u plavu i ako je dostupna i potpuno plava, a Phantom Black crna u ljubičastu. Tu su još i Midnight black kao prava crna, ali i bela koja se takođe preliva, zavisno od ugla pada svetlosti.

Cena modela sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije iznosi 499, a 8/256 GB 599 evra.



Drugi uređaj predstavljen juče nosi ime Honor 20, a od svog Pro brata razlikuje se u nekoliko detalja. Umesto zakrivljenog, donosi ravni ekran, ali je zadržao istu dijagonalu od 6,26 inča i zauzima istih 91,6% prednje površine.

Ispod haube nalazi se isti Kirin 980 procesor, ali količina RAM-a iznosi 6 GB, dok interna memorija raspolaže sa 128 GB kapaciteta. I ovde dolazi sada već uobičajeni GPU Turbo,

Kad su kamere posredi, Honor 20 ih isto donosi četiri, ali u nešto drugačijem rasporedu. Primarna kamera donosi isti 48 MP senzor ostao je isti, ali s nešto manjim otvorom blende – f/1.8. Umesto optičke imamo softversku stabilizaciju, koja je pojačana AIS komponentom, dakle veštačkom inteligencijom kojom upravlja neuralni čip.

16 MP ultra-širokougaona kamera je identična onoj na Pro modelu, kao i 2 MP macro kamera, ali ono što nedostaje je 3x zoom telefoto kamera, koja je zamenjena 2 MP senzorom dubine za postizanje bokeh efekta. Za selfije na prednjoj strani se nalazi ista 32 MP kamera. Kamera koristi softversku stabilizaciju koja u kombinaciji sa AI komponentom čini AIS. Može snimiti video u 4K rezoluciji, dok za stabilizaciju koristi EIS, tj. softversku.

Oba uređaja donose Virtual 9.1 Surround sound sistem, koji uz korišćenje slušalica pruža poboljšani doživljaj zvuka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.