Predstavljeni OnePlus 7 Pro i OnePlus 7 telefoni


OnePlus je postao popularan 2014. godine, kad je lansirao uređaj sa vrhunskim specifikacijama po bukvalno upola manjoj ceni od konkurencije, ali vremena su se promenila, i najnovijom generacijom ovaj brend definitivno ulazi u premium segment, gde će društvo činiti Samsung-u, Huawei-ju, pa čak i Apple-u.

OnePlus 7 Pro tako dolazi sa tzv. Fluid AMOLED ekranom dijagonale 6,67 inča i rezolucije 3120 x 1440 px, koja nudi 516 ppi gustoću piksela, što prvi put vidimo na jednom OnePlus-u.

Najvažniji deo priče o ekranu je najavljena 90 Hz stopa osvežavanja, što u ovom trenutku na tržištu podržava tek nekolicina uređaja, a komercijalno ime mu je Fluid AMOLED. Svi ostali trenutno koriste 60 Hz osvežavanje, što znači da će novi OnePlus-ov ekran pružiti još bolji prikaz i uopšteno korisničko iskustvo koje će se očitovati u bržoj reakciji, brzini izvršavanja i općenito fluidnosti, što će se takođe osetiti prilikom vledavnja videa i igranja igara.



U OnePlus-u su prilikom predstavljanja nekoliko puta naglasili da se radi o najboljem ekranu na tržištu. Kako će to izgledati u praksi, videćemo ako nam uređaj stigne na test. U ekran je ugrađen i novi čitač otisaka prstiju koji je za čak 38% brži od onog u prethodniku, navode u OnePlus-u.

Uređaj je zanimljivog dizajna jer praktično celu prednju površinu prekriva ekran, tako da nema ni zuba ni rupice za prednju kameru, čije je smeštanje rešeno izlaznim mehanizmom iz kućišta.

Isto tako vidimo i dodatno smanjene ostalih ivica kućišta, a po prvi puta jedan OnePlus odnosi zakrivljeni ekran na ivicama. Naime, zbog objektivno lošije ergonomije i podložnosti oštećenjima, jedan deo korisnika ne odobrava ovakve egzibicije proizvođača, dok drugi dizajn stavlja ispred, odnosno zakrivljenost samu po sebi ne smatra problematičnom.

Pokreće ga, naravno, Snapdragon 855, u kombinaciji sa 6, 8 ili 12 GB RAM-a, dok interna memorija može iznositi 128 ili 256 GB. S obzirom na trend ugradnje tri kamere, ni OnePlus 7 Pro nije izuzetak, pa tako donosi glavnu 48 MP kameru sa Sony-jevim IMX586 senzorom koji koristi Pixel binning tehnologiju spajajući četiri piksela u jedan, što smo već videli na nekoliko modela. Otvor blende iznosi f/1.6, a kamera dolazi i sa optičkom stabilizacijom. Poseban naglasak u OnePlus-u daju na podatak o čak sedam sočiva od kojih se sastoji optika ove kamere.

Druga kamera je ultra-širokokutna (117 stepeni), a donosi 16 MP senzor i f/2.2 otvor blende. Treća donosi telefoto funkciju, ali ovoga puta 3x, čime kamere Samsung-a i iPhone-a po ovom pitanju ostavlja iza sebe. Ova kamera svojim povećanjem postiže ekvivalent 78 milimetarskom objektivu, a donosi f/2.4 otvor blende i takođe je optički stabilizovana. Tu su i uobičajene rezolucije snimanja videa, od 720p, 1080p i 4K.

U OnePlus-u dodaju da je ova kamera na DxOMark benchmarku postigla od 111 bodova, što je drugi najbolji rezultat na tržištu.

U OnePlus-u navode da je OnePlus 7 Pro otporan na vodu, ali ipak ne donosi IP certifikat, za kojeg kažu da je preskup i nepotreban. S obzirom da garancija prilikom prodiranja vode u uređaj ne priznaju ni proizvođači koji istaknu ovaj certifikat, u OnePlus-u smatraju da je svejedno, dakle da im trebamo verovati.

Skočna selfie kamera dolazi sa Sonyjevim IMX471 16 MP senzorom i f/2.0 otvorom blende. Uz mogućnost snimanja 1080p videa donosi i softversku stabilizaciju. U OnePlus-u navode da za mehanizam ne treba brinuti, buduće da su testirali 300.000 "iskakanja".

Baterija ovog uređaja donosi kapacitet od 4000 mAh, koja će se sada još brže puniti, budući da je podržana nova tehnologija brzog punjenja sa snagom 30W, koja će osigurati da se baterija do 50% kapaciteta napuni za samo 20 minuta.

Tu je još jedna stavka koja će razveseliti mnoge, a tiče se zvuka. Naime, OnePlus 7 Pro dolazi sa dvostrukim spoljnim stereo zvučnicima sa podrškom za Dolby Atmos, a ne treba zanemariti ni novi izrzito snažniji vibro motor. Koliko je to tačno snažniji od aktuelnog, znaćemo kad nam stigne na test.

OnePlus je istaknuo i da je ovaj model prvi na tržištu novom UFS 3.0 flash memorijom, što će dodatno ubrzati rad na uređaju. Sa softverske strane napomenuli su da će svi njihovi uređaji odmah iza Google-ovih Pixel-a dobijati nadogradnje sa novim verzijama Android-a, i to dve godine od lansiranja modela, a mesečne bezbednosne nadogradnje tri godine.

Suprotno očekivanjima, OnePlus 7 Pro sam po sebi neće imati ugrađen 5G modem, već će on dođi s posebnom verzijom pod imenom OnePlus 7 Pro 5G.

Uređaj u prodaju kreće 22. maja po ceni od 709 evra naviše, zavisno od količine RAM-a i interne memorije.

Takođe, predstavljen je i jeftiniji telefon.

OnePlus 7
je pak uređaj nešto manjih dimenzija, a dolazi i sa manjim ekranom, te waterdrop zubom na vrhu kućišta. Njegov AMOLED ekran u dijagonali meri 6,4 inča i donosi 1080p rezoluciju i klasičnu ratu osvežavanja od 60 Hz. Pokretan je istim procesorom kao veći brat, ali donosi jednu kameru manje, konkretno ultra-širokougaonu.



Baterija ovog modela donosi bateriju 3700 mAh kapaciteta i 20W brzo punjenje, koje će očito biti nešto sporije od onog na OnePlus-u 7 Pro.

Uređaj u prodaju kreće 22. maja po ceni od 549 evra naviše, zavisno od količine RAM-a i interne memorije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.