Prvi 5G telefon u Evropi neće biti ni Samsung ni Huawei


Vreme leti pa polako ali sigurno ulazimo u eru 5G mreža. Prvi 5G telefon stigao je u Evropu, ali iako biste to očekivali, nije ni Samsung-ov ni Huawei-jev već Oppo Reno 5G, službeno predstavljen u Švajcarskoj.

5G povezivanje stiže pa iako možda isprva neće biti onako brza kao što stoji na papiru, svakako će biti brža od aktuelnih 4G mreža. Samsung je u Koreji svoj Galaxy S10 5G lansirao pre nekoliko nedelja, ali kako stvari stoje on neće biti i prvi evropski 5G telefon, a ni OnePlus-ov,koji je potpisao ugovor sa britanskim operaterom EE.

Biće to po svemu sudeći kineski Oppo Reno 5G, telefon sa telefoto kamerom na leđima sa 10x povećanjem. Švajcarski operater Swisscom u svojoj ponudi će imati Oppo Reno 5G sa 256GB memorije za oko 880€.

Oppo Reno 5G je inače vrlo atraktivan telefon sa 6.6-inčnim AMOLED ekranom preko cele prednje strane i selfie kamerom, koja iz vrha telefona iskače. Pokretan je Snapdragon-om 855 sa 8GB RAM-a, a na leđima nosi trostruku kameru sa 48MP glavnom, 8MP ultra širokom i 13MP periskopskom telefoto kamerom za do 10x zoom. Baterija 4065 mAh podržava i 20W VOOC brzo punjenje.

Kako će to izgledati kad se 5G veza pojavi kod nas možemo samo da nagađami, ali Swisscom nudi 5G povezivost u 3.5GHz frekvencionom spektru sa brzinama do 2Gbps, a korisnici će mesečno za te brzine plaćati €9 pored standardnih 4G 100Mbps brzina.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.