PUBG povučen iz Kine, zamenio ga Game for Peace


Planetarno popularna mobilna verzija PlayerUnknown's Battlegroundsa je u Kini okupila preko 70 miliona igrača koji su je zaigrali, ali nikada nije zaživela u finalnoj verziji.

Izdavačka kuća Tencent je od samog starta vodila bitku sa administracijom i od nadležnih ministarstava pokušavala da dobije sve potrebne dozvole, te su krajem 2017. pristali i na zahteve smanjenja nasilja, ali nikada im nije odobreno da pokrenu mikrotransakcije unutar same igre koje realno jedine donose dobit. Nakon duge borbe, na kraju su odlučili da dignu ruke od svega i povuku PUBG sa kineskog tržišta ili tačnije rečeno, zameniti je "novim" naslovom po ukusu vladajuće partije, Game for Peace.

U osnovi, reč je o identičnoj igri sa nešto više socijalističke tematike koja "odaje počast ratnicima koji čuvaju kineski vazdušni prostor". Najveća razlika u odnosu na PUBG je izostanak ekstremnog grafičkog nasilja, pa na primer kada igrač nekog i eliminiše, bez krvi naravno, mrtvac na kratko ustane i mahne na pozdrav.

S obzirom da je Kina zabranila distribuciju i igranje igara koje sadrže nasilje, seks, kockanje i prikazuju Kinu u negativnom kontekstu, ustupak Tencent-a itekako ima smisla. Na kraju krajeva, Game for Peace je bez ikakvih problema dobio zeleno svetlo za mikrotransakcije, a sad nosi li naslov PUBG ili Game for Peace, izdavačima je najmanje važno – novac je počeo da se gomila na njihovom računu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.