Samsung Galaxy Note 10 dobiće 100W brzo punjenje?


Samsung je juče predstavio svoje nove Type-C power delivery čipove, koji će osigurati 100W brzo punjenje. Galaxy Note 10 mogao bi da bude prvi u Samsung-ovoj ergeli sa tim super brzim ali i inteligentnim punjenjem.

Samsung se do sada baš i nije mogao pohvaliti izrazito brzim punjenjem baterija svojih telefona. Do sada su zaostajali za konkurencijom poput OnePlus-a i Huawei-a. Ovogodišnji Galaxy A70 je njihov telefon sa do sada najbržim 25W punjenjem, ali to bi se uskoro moglo promeniti.

Naime, sada su predstavili svoje nove SE8A i MM101 USB Type C PD (Power delivery) čipove. Oni će omogućiti super brzo 100W (20V / 5A) punjenje. Pritom će SE8A čip biti prvi sa posebnim kontrolerom, koji će ponuditi i do sada najviši nivo bezbednosti, ali ne samo to.Isti će, osim što će onemogućiti punjenje kad detektuje vlagu, po nivou trenutnog kapaciteta donositi odluku treba li uređaju u tom trenutku brzo ili standardno (sporo) punjenje. To bi između ostalog, trebalo produžiti vek trajanja baterije.

Biće opremljeni i memorijskim čipom, koji će omogućiti i buduća ažuriranja firmwarea za daljnje optimizacije.

SE8A PD čip je već u masovnoj proizvodnji tako da je vrlo izgledno da bi se mogao pojaviti već u Galaxy-u Note 10, koji stiže krajem leta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.