Samsung potresa sopstveni antennagate?


Malo ko se ne seća Apple-ovog antennagate slučaja iz 2010. godine kada je otkriveno kako iPhone 4 gubi signal "ako ga se pogrešno drži". Zbog toga je Apple osmislio i poseban bumper koji je trebao sprečiti gubitak signala, a uskoro je izdata i softverska zakrpa koja je taj problem rešila.

Ali, čini se kako jedan takav slučaj ima i Samsung i to sa novim tabletom Galaxy Tab S5e. Naime, deo kupaca je primetio kako im jačina W-Fi signala zavisi od toga kako drže tablet. Jedan od kupaca navedenog tableta je putem Instagram-a i objavio fotografiju na kojoj se vidi poruka kako je uređaj izgubio signal.

I dok je David Waner u potpunosti gubio signal na tabletu, internet stranica SamMobile je u svom testu uspela da izgubi samo 50% signala. Nezavisno, o procentima jedno je jasno – Galaxy Tab S5e zasigurno ima problema sa prijemom Wi-Fi signala u određenim slučajevima, a to je kada se drži u donjem, levom uglu kada je tablet u landscape položaju.

Ali, kako SamMobile navodi čini se kako neće biti moguće samo izdati softversku zakrpu i time rešiti problem, već će biti potrebno izmestiti antene za prijem signala na drugo mesto. Kako je vidljivo iz komentara na Davidovom profilu, nije jedini koji je naišao na taj problem. Ali, dok se deo kupca odlučio da vrati tablet u prodavnice gde su ih kupili, deo ih je odlučio zadržati i jednostavno ga ne držati u problematičnom uglu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.