Samsung u prvom kvartalu ostvario pad prihoda i dobiti


Samsung Electronics je juče objavio finansijski izveštaj za prvi kvartal 2019. godine, u kojem navodi da je smanjena potražnja za memorijskim čipovima i ekranima uzrokovala par prihoda i dobiti, ali je nova Galaxy S10 serija ostvarila "solidnu prodaju", ali ne navodi konkretne brojke. Jedini podatak u tom pogledu je ukupan broj od 78 miliona isporučenih smartfona i 5 milioona tableta.

Mobilna divizija je u spomenutom razdoblju ostvarila ukupni prihod od 23,4 milijarde dolara, što je malo manje od 24,4 milijarde u istom kvartalu prošle godine. S druge strane, operativna dobit je se s prošlogodišnjih 3,2 milijarde dolara spustila na 1,9 milijardi, što predstavlja pad od čak 40%, ali je ipak za 50% veća od dobiti ostvarene u četvrtom kvartalu prošle godine.

Ukupna operativa dobit Samsung Electronics-a u 1. kvartalu 2019. godine je iznosila 5,3 milijarde dolara, što je za 60% manje od 13,4 milijarde, koliko je u istom razdoblju ostvario prošle godine.

Za drugu polovinu godine, Samsung vidi povećanje potražnje za preklopnim, odnosno savitljivim ekranima, što bi trebalo da poveća prihode.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.