SD Association primio Huawei nazad u svoje članstvo


Evo malo i dobrih vesti za Huawei, koji ovih dana prolazi verovatno kroz najteže dane u istoriji kompanije. Naime, nakon što su nedavno izgurani iz članstva u SD Association-u, sad su opet na popisu. Evo šta to znači.

Ako ste pomno pratili situaciju sa Huawei-jem, onda ste svesni koje su sve nevolje spopale taj kineski brend. U jeku trgovinskog rata sa Amerikom, umotanog u optužbe o špijunaži, Huawei-ju je zapretila i zabrana korišćenja microSD kartica.

SD Association je organizacija koja svojem članstvu osigurava prava na korišćenje SD memorijskih kartica. Među njima su i one microSD kartice, kakve telefoni koriste za proširenje interne data memorije.

Nakon što su neki dan Huawei uklonili sa popisa svojih članova, Huawei je sad ponovno na popisu. Njihovo članstvo je navodno bilo samo nakratko suspendovano dok se ne utvrdi da li je ono u sukobu sa Trumpovom zabranom.

Premda je Huawei osigurao sopstveno rešenje u vidu NanoMemory kartica, kakve koriste Huawei P30 Pro i ekipa, ovo su dobre vesti.

Huawei-jevim nevoljama se još ne nazire kraj, ali uz ovo danas ima još naznaka da se stvari ipak kreću u dobrom smeru. Tačnije, dobrom smeru za krajnje korisnike, a ko je na kakve ustupke pristao, verovatno nećemo saznati nikada.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.