Transcend predstavio eksterni SSD za računare i konzole


Tajvanski proizvođač računarske opreme, tvrtka Transcend, predstavila je novi prenosni SSD. Novi model nosi oznaku ESD350C i zbog velikih performansi pogodan je za veliki broj različitih uređaja, od stonih i laptop računara do igraćih konzola.

Budući mu je glavna namena da se prenosi sa mesta na mesto, odlikuju ga male dimenzije, veliki kapacitet i robusno kućište otporno na udarce i padove. Za skladištenje podataka koristi se 3D NAND flash memorija koja ovisno o modelu ima kapacitet od 240 GB, 480 GB i 960 GB.

Unutar kućišta nalazi se elektronika i M.2 ulaz unutar kojeg je smešten standardni M.2 PCIe SSD kakav nalazimo unutar stolnih i prenosnih računara. Kućište je od oštećenja zaštićeno silikonskom gumom plave boje koja SSD istovremeno čini sportskim i otmenim.

Što se performansi tiče, proizvođač garantuje brzinu čitanja podataka do 1.050 MB/s te brzinu zapisivanja novih do 950 MB/s. Inače, SSD sa računarom komunicira preko USB 3.1 Gen 2 interfejsa, dolazi formatiran u exFAT data sistemu i službeno podržava opserativne sisteme Windows 7 i noviji te Mac OS X 10.5 ili noviji. Iako se u službenoj dokumentaciji izričito ne spominje Linux, ESD350C bi bez problema trebao raditi i s njim.

Dimenzije uređaja su 96,5 x 53,6 x 12,5 milimetara, a masa 87 grama. Uz SSD dolaze dva kabla, USB-C/USB-C te USB-C/USB-A kabal. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.