Tržište pametnih telefona i dalje u padu, Oppo i Vivo prestigli Xiaomi


Kompanija Gartner predstavila je rezultate istraživanja tržišta pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine. Nastavlja se trend pada broja isporučenih pametnih telefona, a u spomenutom je kvartalu isporučeno 373 miliona pametnih telefona.

Reč je o padu od 2,7% na godišnjoj razini, a pritom valja izdvojiti američko tržište gde je pad isporuka iznosio 15,8%. Samsung je zadržao svoju čelnu poziciju uprkos smanjenju isporuka od 10%.

Pre aktuelnih događanja vezanih za trgovinski rat između Kine i SAD-a kompanija Huawei je uspela da prestigne Apple te zauzme drugo mesto (posebno zahvaljujući velikim uspesima na evropskom i domaćem kineskom tržištu).

Nakon Apple-a koji se nalazi na trećem mestu slede kineske kompanije Oppo i Vivo. koje su se uspele ugurati u pet vodećih proizvođača u prvom kvartalu godine zahvaljujući boljim rezultatima u odnosu na domaću (kinesku) konkurenciju, odnosnu kompaniju Xiaomi, koja je sada tek na šestoj poziciji.

Kao dva ključna razloga za globalno smanjenje isporuka pametnih telefona u Gartner-u spominju manjak inovacija i stalno povećanje cena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.