Tumblr je na prodaju, a potencijalni kupac je Pornhub


Tumblr je kao društvena mreža za objavljivanje fotografija i blogova osnovan još 2007. godine. Nakon nekoliko godina u privatnom vlasništvu njegovih osnivača 2013. godine preuzeo ga je Yahoo, da bi ga 2017., zajedno sa većinom internet biznisa, prodao američkom telekomunikacionom divu Verizon-u. Sada, pak, mediji u SAD-u pišu kako je Verizon kontaktirao nekoliko potencijalnih kupaca i ponudio im preuzimanje Tumblr-a.

Tumblr danas sadrži preko 465 miliona blogova i više od 172 milijarde objava, a aktivno ga i dalje koriste milioni ljudi – što ga smešta na 11. mesto najpopularnijih društvenih mreža u SAD-u, odmah iza LinkedIn-a i Pinterest-a. I dalje se na ovom servisu mesečno objavi preko milijardu postova, ali Verizon-u to očito nije u skladu sa očekivanjima.

Nedavno su pokušali svojevrsni rebranding, pa je tako Tumblr od decembra počeo veliko "čišćenje" zabranom postavljanja sadržaja za odrasle – koji je bio jedna od prednosti ovog servisa i doprinosio je njegovoj popularnosti. U zanimljivom obratu sudbine, kada se doznalo da bi Verizon prodao ovaj servis, kao jedan od kupaca pojavio se najveći svetski servis za 18+ sadržaje, Pornhub. Njihov glavni direktor izrazio je interes za preuzimanje Tumblra i "vraćanje stare slave istome", naravno, orijentacijom upravo na sadržaj za odrasle.

Za sada nije poznato je li među kompanijama razmenjena kakva dokumentacija ili su vođeni službeni pregovori o preuzimanje Tumblr-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.