[VIDEO] LG G8 ThinQ na najpoznatijim testu izdržljivosti


Zack Nelson odlučio je ovog puta svojim neobičnim metodama testiranja podvrgnuti LG-jev ovogodišnji flagship – G8 ThinQ. Kako je prošao saznajte u nastavku teksta.

Budući je reč o flagship modelu, LG je za njegovu izradu morao da koristi kvalitetnije materijale kako bi bio u mogućnosti da kokkuriše ostalim proizvođačima. Stoga ne čudi da su prva (manja) oštećenja ekrana nastala pod nožem tvrdoće šest, kao što je slučaj i sa većinom ostalih telefona. Dakle, kupci ovog modela ne trebaju da se boje da će im ključevi ili kovanice ošteti ekran ako slučajno dođu s njim u dodir.

Isto vredi i za standardni (kućni) skalpel koji staklenim površinama na uređaju takođe nije mogao ništa. Otpornim na skalpel se pokazao i skener otiska prsta. Ali, isto se ne može reći i za boju na metalnim površinama, ali to je i bilo za očekivati. Na tom testu padaju svi uređaji bez obzira kojem cenovnom rangu pripadali i bez obzira koja ih kompanija proizvela.

Test sa otvorenim plamenom pokazao je kako se ekran može uspešno, bez oštećenja, zagrejavati do 18 sekundi. Sve iznad toga vremena uzrokovaće trajna oštećenja, ekran će i dalje raditi, ali na zagrejavanom delu ostaće trajno vidljivi tragovi.

Najpopularniji test je naravno onaj sa savijanjem. Razlog za to je barem jedan – mogućnost oštećivanja telefona ako se na njega slučajno sedne. Ovakav scenario je posebno mogućnost kod korisnika koji telefone nose u zadnjim džepovima pantalona.

U videu se vidi kako Zack ulaže znatne napore kako bi savio uređaj. Iako se kućište malo savija ne dolazi do trajnih oštećenja. Stakleni paneli ne samo da se nisu odvojili od ostatka kućišta, već nisu ni napukli.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.