Xiaomi Mi Mix 4 biće prava zver?


Xiaomi će ove godine predstaviti novog člana Mi Mix porodice – telefon Mi Mix 4. Ovih dana na Internetu su se pojavile i detaljnije specifikacije koje se mogu gledati na dvostruki način – kao najavu totalne zveri ili kao na običnu patku osobe sa viškom slobodnog vremena.

Naime, prema objavljenim specifikacijama Mi Mix 4 bi trebao da bude prava zver koja bi konkurenciju mogla da ostavi za sobom ili ju naterati na izmenu specifikacija vlastitih flagshipa. Prvo što upada u oči jest enormna količina radne i data memorije, koja je pre pogodna za računar nego za telefon. Radi se o 16 GB RAM-a i čitavom terabajtu UFS 3.1 interne memorije.

Izvor navodi kako Xiaomi namerava pokazati zube konkurenciji i kamerom, od čega će barem jedna imati senzor rezolucije 64 MP. Na fotografiji se može videti i ocena od strane DxOMark-a, a koja iznosi 115 bodova. Mi Mix 4 trebao bi imati i AMOLED ekran rezolucije 2K kojemu bi uz podršku za HDR10+ jedna od odlika trebala da bude i osvežavanje od 120 Hz.



Za kraj je ostalo spomenuti samo bateriju čiji će kapacitet biti 4.500 mAh. Ništa impresivno reklo bi se, na tržištu ima i mobitela čije baterije imaju i veći kapacitet. Da, ali Mi Mix 4 bi trebao podržavati i munjevito 100W punjenje, što baš i nije odlika koju svi telefoni imaju.

Pokretački čip je sa druge strane očekivan i primeren jednom budućem flagshipu – Snapdragon 855 koji se već nalazi u mnogim drugim telefonima, drugih proizvođača. Budući je izvor bio realan oko izbora SoC-a, postoji mogućnost kako je i ostatak specifikacija tačan. Ali reda radi, sve navedeno uzmite sa malom rezervom, barem dok Xiaomi sve ne potvrdi ili ne opovrgne.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.