Zbog terorizma Facebook će ograničiti live stream usluge


Facebook je poručio kako su predstavili politiku "jedan-prekršaj", čime će privremeno zabraniti pristup ljudima koji su prethodno bili pod disciplinskim postupkom jer su prekršili najstrožija pravila bilo gde na stranici.

Prvi prekršaj onemogućiće vam pristup usluzi Live na određeno razdoblje, naglasila je kompanija. Takođe proširuju spektar prekršaja koji će biti deo politike "jednog-prekršaja".

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern rekla je kako je ova promena naglasila ključni deo inicijative poznate kao "Poziv iz Christchurcha", a koji ona predvodi kako bi zaustavila širenje nasilja na internetu.

- Facebook-ova odluka dobar je prvi korak u ograničavanju mogućnosti da aplikaciju koriste teroristi te pokazuje da deluje na 'Poziv iz Christchurcha' - poručila je Adern.

Facebook nije objasnio koji prekršaji zadovoljavaju uslove za politiku "jednog-prekršaja", ni koliko dugo će trajati kazne, ali portparol je naglasio kako više ne bi bilo moguće da napadač koristi uslugu Live na svom nalogu pod novim pravilima.

Korisnici sa sličnim nalozima neće moći ni stvarati reklamni sadržaj ili propagandu. Napomenuli su da će finansirati istraživanje na tri univerziteta oko tehnika za otkrivanje manipuliranih medija, a s kojima je Facebook imao problema nakon napada na Novome Zelandu jer ih nije mogao primetiti.

Ardern je naglasila kako je istraživanje dobrodošlo te da su uređene i manipulisane snimke napada na džamije sporo uklanjane, što je rezultiralo da budu prikazane na mrežama korisnika, uključujući i na profilu premijerke.

Facebook je rekao kako je uklonio oko 1,5 miliona snimaka u prva 24 sata od napada. Kasno u martu objavili su da je postojalo oko 900 različitih verzija snimke.

Ardern će predvoditi sastanak sa francuskim predsednikom Emmanuelom Macronom u Parizu u sredu, a gdje će tražiti da se svetski vođe i čelnici tehnoloških kompanija obvežu da će ukloniti nasilne sadržaje na internetu.

"Poziv za Christchurch" dobrovoljan je okvir za postavljanje specifičnih mera koje bi trebale suzbiti pojavu terorističkog sadržaja na internetu.

Predstavnici Facebook-a, Googl-a, Twitter-a i drugih kompanija učestvovaće na sastanku, iako čelnik Facebook-a, Mark Zuckerberg neće.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.