Apple sa iOS 13 tiho ubija 3D Touch


Ako je verovati najnovijim informacijama kojima raspolaže 9to5mac, iOS 13, kad jednom stigne kao nadogradnja postojećem softveru, izgubiće podršku za 3D Touch. Naime, već dugo se spekuliše kako će Apple ovu funkcionalnost jednom ukinuti, budući da ju je jako malo ljudi koristilo, ali po tom pitanju se nikad nije javno izjašnjavao.

Najnoviji izveštaj iz prve devloper bete iOS-a 13 govori da će ova funkcionalnost kao takva biti odstranjena, ali i zamenjena dugim pritiskom. To znači da će mogućnosti koje su do sada bile dostupne samo uređajima sa ugrađenim motorom za kontrolu jačine pritiska ostati, dok će 3D Touch sam po sebi nestati. Štaviše, dugi pritisak omogućiće sve 3D Touch funkcije i na uređajima bez spomenutog motora.

Podsetimo, Apple je pre nekoliko godina izašao sa idejom da u iPhone ugradi senzor za prepoznavanje jačine pritiska, što je omogućilo novi vid upravljanja interfejsom, ali vremenom se pokazalo da je takva implementacija nepotrebna, odnosno da se praktično ista funkcionalnost može postići i dugim pritiskom, što su već implementirali mnogi proizvođači Android-a.

Apple je ugradnju 3D Touch motora iskoristio kao opravdanje za izbacivanje 3.5 mm audio jacka, ali kad izađe sledeća generacija iPhone-a, videćemo za šta će iskoristiti slobodni prostor.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.