Apple WatchOS 6 donosi prodavnicu aplikacija i gomilu novih opcija


Na jučerašnjem Apple WWDC događaju predstavljene su softverske novotarije koje će dobiti šesta verzija Watch OS-a. Pored novih lica sata, najveća novost je skoro pokretanje posebne prodavnice aplikacija za Apple Watch, što bi potencijalno moglo da smanji potrebu za paralelnim korišćenjem iPhone-a. Aplikaciju će po uzoru na Google Play uređivati Apple editori, pa će izbor verovatno biti kvalitetan.

Osveženje je doživela i Health aplikacija, odnosno njena nova opcija Activity Trends putem koje će korisnici sata moći pratiti 9 parametara i ta merenja upoređivati sa merenjima do 90 dana ili pak jednu godinu unazad. Takođe je unutar aplikacije dodata i opcija za praćenje menstrualnog ciklusa, odnosno Cycle tracker, koja bi vam uz praćenje ciklusa mogla pomoći preciznije odrediti kada ste u fazi ovulacije. Naravno, ova opcija radi najbolje ukoliko ste ženskog pola.

Beleške će se na novoj verziji OS-a snimati putem glasa, a napokon dolazi i kalkulator sa opcijom za deljenje napojnica koja definitivno neće zaživeti na ovim prostorima. Interesantna je i aplikacija za merenje glasnoće koja će vas upozoriti na bučno okružje koje bi vam moglo eventualno oštetiti sluh. Apple je posebno istaknuo da sat neće snimati sve i svašta te celo vreme i da neće isto skladištiti na Apple Watch ili Apple nalog.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.