Dropbox povećao prostor a zadržao iste cene


Iako su se od pojavljivanja prvih cloud servisa pojavili mnogobrojni ponuđači prostora u oblaku, činjenica je da je Dropbox još uvek jedan od najpopularnijih takvih servisa. Od samih početaka pa sve do danas Dropbox je doživeo mnoge promene, a puno se toga desilo i sa samim brzinama interneta – koje su dosta porasle. Od početnih skeptičnih korisnika koji su bili izuzetno zabrinuti za bezbednost svojih podataka koji se skladište negde u oblaku, stigli smo do ere u kojoj gotovo svi koriste neki od cloud servisa ne bi li imali bolji sistem upravljanja podacima kojima mogu pristupiti bilo kada i bilo gde.

Dropbox je uspešno preživeo mnogobrojne promene koje su se dogodile na online sceni, a sve to zahvaljujući stalnom unapređivanju svog servisa i usluga. Ovih dana su nam stigle nove dobre vesti za korisnike Dropbox servisa, posebno one koji isti taj servis plaćaju. Tako će Dropbox Plus paket od sada korisnicima na raspolaganje nuditi 2TB prostora, umjesto dosadašnjih 1TB. S druge strane, paket Professional umjesto 2TB sada će imati 3TB slobodnog prostora. Cena paketa i dalje ostaje ista te će iznositi 9.99 eura za Plus paket, odnosno 16,58 evra (mesečno) za Professional paket.

Uz povećanje prostora na postojećim paketima, Dropbox je uveo još nekoliko zanimljivih novosti. Pre svega treba izdvojiti uslugu Smart Sync koja korisnicima omogućava optimizaciju prostora na disku. Konkretno, kada je opcija uključena, sa lokalnog se diska brišu svi podaci koji se već nalaze na cloud disku, a koji se retko koriste – čime se optimizuje rad računara.

Druga velika novost je Dropbox Rewind koja korisnicima omogućava vraćanje u prošlost. Izbrišete li slučajno neke podatke koje niste želeli da izbrišete, sada ćete imati mogućnost povratka tih podataka. Ipak, ovde je važno naglasiti kako je moguće vraćanje do 30 dana unazad u Plus paketu, odnosno 180 dana u Professional paketu. Ovo nam se čini kao itekako korisno, posebno ako brišete veće količine podataka pa vam se slučajno potkrade neka datoteka koja nije trebala da bude obrisana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.