Evropski sud Skype proglasio telekomunikacionim operaterom


Evropski sud pravde doneo je odluku koja bi uvelike mogla da promeni telekomunikacionu scenu. Barem u Evropskoj uniji.

Naime, prema Evropskom sudu Skype, Microsoft-ova platforma za internet telefonske pozive i razmenu poruka, zapravo je telekomunikacioni operater. U prevodu, sud je izjednačio Skype i tradicionalne operatore poput Telenora ili mts-a.

U pojašnjenju odluke, sud navodi kako Skype nudi naplatne usluge i ima ugovor sa mrežnim operatorima o pružanju usluge prenosa poziva.

Do presude je došlo nakon što su belgijski sud i belgijski Institut za poštu i telekomunikacije zatražili mišljenje od suda o Skype-ovoj SkypeOut usluzi koja korisnicima omogućava uspostavljanje poziva sa računara na fiksni ili mobilni telefon.

Iz Skype-a su tvrdili kako oni ne emituju signale i ne pružaju nikakve elektronske komunikacione usluge u obliku u kojem su definisane u evropskom zakonodavstvu.

Presuda Evropskog suda za Skype, odnosno Microsoft, znači poštovanje strožih pravila od onih koja su morali da poštuju do sada. Iz Microsoft-a su samo kratko objavili kako će poštivati mišljenje i presudu suda, ali ne i šta će to tačno značiti za korisnike i sam Skype.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.