Google Maps od sada pokazuje brzinu kojom se vozite


Kompanija Google je tiho uvela merač brzine u svoju aplikaciju Google Maps te svojim korisnicima omogućila da prate brzinu kojom se voze u realnom vremenu.

Opcija praćenja brzine vožnje u realnom vremenu se može uključiti i isključiti u meniju Navigation Settings u sekciji Setting, a kada je uključena, brzina kretanja se prikazuje u donjem levom uglu aplikacije tokom putovanja.

Ova opcija je samo jedna u nizu onih koje su stigle na Google Maps nakon što su se prvobitno pojavile na aplikaciji Waze koju je Google kupio 2013. godine. Pokazivače ogranjičenja brzine smo i ranije viđali na aplikacijama, kao i mogućnost dojave o incidentima koja omogućava obaveštavanje ostalih vozača o saobraćajnim nesrećama, policijskim punktovima, radarima i slično. Google Maps je usvojio i mogućnost prilagođavanja ikonice navigacije.

Nova opcija je omogućena u Argentini, Australiji, Belgiji, Brazilu, Kanadi, Češkoj Republici, Finskoj, Nemačkoj, Indiji, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Švedskoj, Tajvanu, Velikoj Britaniji i SAD-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.