Google Maps preplavljen milionima lažnih kompanija


Koliko god se Google trudi da obriše lažne podatke sa svojih Google Mapa, konstantno se pojavljuju novi, pa WSJ u svojem izveštaju procenjuje da je u svakom trenutku na mapama oko 11 miliona "fejkova".

Među tim lažnjacima nalaze se lažna imena kompanija, lažne adrese i lažni telefonski brojevi, a WSJ kaže da oni koji to postavljaju imaju različite pobude. Neke kompanije kreiraju lažne profile svojih konkurenata u kojima postavljaju lažne kontakt podatke i adrese. Neki drugi "fejkeri" se predstavljaju kao legitimne kompanije i varaju njihove potencijalne klijente, dok postoje čak i lažni kućni servisi koji glume prave i popravljaju ljudima razne stvari, a kada klijenti otkriju da je napravljen teški fušeraj, tuže pravu kompaniju koja s time nije imala ništa.

Google kaže da je prošle godine izbrisao 3 miliona raznih poslovnih profila i onemogućio 150.000 naloga da kreiraju nove, a više od 250.000 profila je izbrisano temeljem prijava korisnika.

U svakom slučaju ako tražite nekog ko će vam odčepiti kanalizaciju bolje se nemojte služiti Google Mapama ako ne želite da plivate u...

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.