Huawei-jev OS je navodno fantastično brz Android


Kao što znamo, Huawei je već finalizovao svoj sopstveni mobilni operativni sistem koji bi se trebao naći na njegovim novim uređajima, ali i na telefonima drugih kineskih kompanija. OS koji se u Kini razvija pod imenom HongMeng, na globalnom tržištu će se verovatno zvati Ark OS, mada to još nije službeno potvrđeno.

Prema pisanju kineskog Global Times-a, tehnološke kompanije među kojima su Tencent, OPPO i VIVO poslale su već svoje stručnjake u Huawei kako bi testirali HongMeng OS, a izvori tvrde da su se svi oduševili fantastičnom brzinom operativnog sistema koji bi se osim u mobilnim uređajima mogao naći i na računarima, pa su ustanovili da je za čak 60 posto brži od obične verzije Android-a.

Huawei još nije rekao kada bi novi OS trebao da stigne na tržište, a CTO kompanije Shao Yang, rekao je da je to za sada tajna.

Sudeći prema ovome još bi moglo ispasti da će Huawei-jev OS biti bolji od Android-a, pa bi na kraju Google mogao pretrpeti štetu od američkog bana, jer korisnici nisu krvno vezani za njegov OS, već će prihvatiti i kineski ako će na njemu sve raditi savršeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.