Huawei Mate X i u verziji sa 65-vatnim punjačem


Da bi neki proizvođač elektronske opreme mogao svoje uređaje da prodaje na kineskom tržištu između ostalog treba da dobije i sertifikat od strane CCC-a (China Compulsory Certificate), kineske agencije za sertifikovanje uređaja. Zahvaljujući tom bitnom koraku, otkriven je i novi model mobitela sa savitljivim ekranom – Mate X.

Novi model je izlistan pod oznakom TAH-AN00 i sudeći prema dostupnim podatcima uz njega će Huawei isporučivati i novi punjač. Podsetimo, prva zamisao je bila da se uz Mate X isporučuje 55-vatni SuperCharge punjač, a ovaj novi model imaće 65-vatni punjač (20VDV@3,25A).


To ne znači da će odmah i punjenje baterije biti brže. Naime, Huawei je jasno istakao kako će Mate X podržavati 55W punjenje. Ovih dodatnih 10W je tu najverovatnije, da se nađe, ako zatreba. Ali možda na kraju Mate X dobije i bržu tehnologiju punjenja baterija. Vremena za njenu implementaciju ima.

Podsetimo, prvi plan je bio lansirati Mate X u junu 2019., ali zbog otkrivenih propusta u dizajnu dolazak na tržište je na kraju odložen do jeseni. Dokumentacija otkriva kako 65-vatni punjač neće biti isključiva ekskluziva za Mate X već da će isti moći koristiti i na drugim kompanijinim telefonima, na primer Mate 20 Pro i P30 Pro.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.