Huawei navodno zaustavlja proizvodnju i revidira planove


Nakon par dobrih evo opet jedne ne baš tako dobre za Huawei. Naime, saznaje se da su u Foxconn-u zaustavljene neke proizvodne linije Huawei telefona, a kompanija više nije sigurna u svoj plan da 2020. nadmaši Samsung i oduzme im titulu najjačeg proizvođača smartphonea.

Pat pozicija, prema kojoj je Huawei od Google-a dobio tri meseca odlaganja na primenu Trumpove zabrane, definitivno utiče na poslovanje kineskog diva.

Širom sveta je zabeležen pad cena, uzrokovan padom interesa kupaca, a sledom toga i operatera, koji Huawei telefone povlače iz ponude.

Sledom toga i Huawei navodno revidira svoje poslovne planove za budućnost. Naime, svoj plan da u skoroj budućnosti, tačnije 2020. Samsung-u preotmu mesto, nisu krili. S obzirom na rast, kojeg su ostvarili u poslednje dve godine, to se u nekom trenutku činilo i mogućim.

Da više nisu sigurni u taj svoj plan, potvrđuje i izjava Predsednika Huawei-jevog podbrenda Honor Zhao Minga. Upitan pre neki dan u Šangaju o kompanijinom velikom planu Ming reče da više nisu baš sigurni u to da će u tome uspeti.

Foxconn, koji proizvodi smartphone za praktično sve velike brendove, nedavno je zaposlio novu vojsku radnika, a sve kako bi udovoljio narudžbinama iz Huawei-ja. Sad pak, kako prenosi South China Morning Post, te linije gase.

To svakako zvuči zabrinjavajuće, ali ne bi trebalo iznenaditi. Razlog tome je pad narudžbina iz Huawei-ja, koji sigurno pod pritiskom trenutne situacije, kalkuliše koliko toga može da proda.

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo nedavno je prognozirao pad isporuka Huawei telefona ove godine. Pre svežih događanja po njemu je Huawei do kraja godine isporučiti 240-250 miliona uređaja umesto predviđanog rasta od 270 miliona.

Ne uspe li Huawei nekako da razriješi situaciju sa Google-om i ekipom, ta bi brojka na kraju godine mogla pasti na samo 170 miliona isporučenih Huawei telefona.

Ako se pitate tko će najviše izvući iz ove situacije, to je sasvim jasno Samsung. Samsung je pre svega ove godine napravio odličan posao sa Galaxy S10 serijom i ponudio tri vrhunska telefona. To da njihov najveći rival prolazi kroz ovakvu krizu, dobro im je došlo.

Uz Samsung, Hauwei-jevom nevoljom donekle će se počastiti i Apple, a još više Xiaomi. Xiaomi-ju će se u potrazi za dobrim, a povoljnim okrenuti mnogi, koji će odustati od Huawei-ja.

Nama, krajnjim korisnicima cela Huawei-jeva nevolja ne ide na ruku. Bez jake konkurencije ni Samsung ni Apple pa ni Xiaomi ne bi se toliko trudili ponuditi dobar proizvod.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.