Huawei smanjuje narudžbine najskupljih telefona


Prema najnovijem izveštaju Digitimes Research-a, Huawei je znatno srezao narudžbe svojih high-end telefona, jer kompanija očekuje veliki pad prodaje u nadolazećim mesecima zbog američkog "banovanja".

Huawei predviđa da će mu prodaja pasti za 60 posto, pa je odlučio smanjiti narudžbe uređaja, a prvi su se na meti našli najbolji i najskuplji flagship modeli, među kojima su uređaji serija P30 i Mate 30.

Huawei se nada da će uskoro znatno smanjiti zavisnost o američkim kompanijama, pa se trudi čim više komponenti proizvoditi sam, a uskoro bi trebao da predstavi sopstveni operativni sistem Hongmeng koji će se na tržištima izvan Kine naći 2020. godine pod imenom Ark OS.

U međuvremenu Huawei i druge kineske kompanije dobro prate razvoj političke situacije, ali ne očekuju previše od novog susreta Trumpa i kineskog predsednika, na kojem bi se moglo postići neki povoljniji trgovinski dogovor za Kinu.

Huawei kaže da nije očekivao takav razmer udara od strane SAD-a, usled kojeg su mu prekinuti čitavi lanci dobavljača komponenti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.