Instagram testira novi način vraćanja hakovanih naloga


Instagram je odlučio da unapredi bezbednost svoje platforme posebno što se tiče njihove prakse vraćanja naloga korisnika koji su bili žrtve hakovanja.

Cilj nove metode je da spreči hakere da steknu nedozvoljen pristup korisničkim nalozima.

Dosadašnja praksa bila je ispunjavanje obrasca korisničke podrške te primanje poruke elektronske pošte, dok nova praksa predviđa upotrebu same Instagram aplikacije putem koje će se korisnika pitati različite informacije kao što je originalna adresa elektronske pošte te telefonski broj.

Korisnici potom od Instagrama primaju šestocifreni kod putem odabranog načina komuniciranja (odabranog kontakta) što će sprečiti da napadači iskoriste adresu elektronske pošte i broj telefona za pristup Instagram nalogu sa nekog drugog uređaja.

Nova metoda omogućiće oporavak naloga čak i u slučajevima kada je napadač već izmenio podatke. Još jedna od mera bezbednosti je dodavanje vremenskog ograničenja za izmenu korisničkog imena, potrebno je da prođe određeno vreme kako bi se ta promena mogla izvršiti. Za sada ostaje nejasno kada bi ove promene trebale da budu implementirane u Android i iOS verzije Instagram-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.