Instagram za Android smanjuje potrošnju mobilnog interneta


Facebook-ov popularni servis za uređivanje i deljenje fotografija Instagram uskoro će u svojoj Android verziji dobiti opciju koja će se svideti korisnicima koji nisu uvek u blizini Wi-Fi mreža.

Ideja nove opcije je ostvariti optimizaciju i uštedu na saobraćaju putem mobilnog Interneta, ali i uz zadržavanje performansi na zadovoljavajućem nivou. Na kraju, korisnici bi kada su spojeni na mobilni Internet trebali na svojim Android uređajima imati brže učitavanje fotografija i videa uz dodatnu prednost uštede na data saobraćaju.

Kako bi se ova opcija u potpunosti aktivirala potrebno je učiniti dva koraka. Prvi korak predviđa ulazak u podešavanja pa u podešavanja vezane za korisnički nalog a zatim u sekciju upotrebe data saobraćaja gde se može aktivirati opcija uštede data saobraćaja.

Drugi korak predviđa odluku u kojem slučaju će se prikazivati multimedijalni sadržaj u visokoj rezoluciji. Moguće je izabrati između opcije da se takav sadržaj nikad ne prikazuje u visokoj rezoluciji, samo kada je uređaj spojen na Wi-Fi mrežu ili pak da se sadržaj uvek prikazuje u visokoj rezoluciji (kada je uređaj spojen na Wi-Fi i kada je spojen na mobilni Internet).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.