Klinac izradio sopstvene AirPods slušalice za samo četiri dolara


Sam Cashbook je 15-godišnjak koji je ovih dana postao mala internet senzacija u tehnološkim krugovima. Njegova priča počinje kada je, pre otprilike dva meseca, jedan njegov prijatelj na poklon dobio Apple-ove bežične slušalice AirPods. Cashbook je shvatio da ta stvarčica košta 160 dolara, a da bi je svako mogao napraviti. Nedugo zatim u tome se i okušao, i što je najvažnije – uspeo.

Preko eBay-a je naručio par bežičnih slušalica, i to onih koje zvuk prenose vibracijom kostiju lubanje (bone conduction). Rastavio ih je, uzeo elektroničko sklopovlje koje mu je bilo potrebno, te ga zalemio na postojeće Apple-ove žične slušalice. Na sve je dodao i bateriju, te iskoristio vrući lepak da spoji komponente u jednu, ne baš lepu, ali funkcionalnu celinu.

Slušalice funkcionišu sasvim normalno, imaju čak i tipke za uključivanje i isključivanje, pauziranje muzike i kontrolu glasnoće, a baterija im je punjiva – kaže autor ovog zanimljivog "uradi sam" projekta. Možda i najbolja stvar u svemu jest što ga je sve koštalo tek četiri dolara, a usput je nešto i naučio.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.