Microsoft Edge dobiće rešenje za blokiranje nametljivih reklama


Tokom Reddit AMA (ask me anything) sesije razvojni tim Microsoft-ovog Edge-a otkrio je nekoliko detalja o planovima za razvoj ovog browsera. Rasprava se povela o politici (ne)blokiranja reklama na webu, pogotovo onih nametljivih koje značajno narušavaju korisničko iskustvo, pa su developeri Edge-a istaknuli kako će i njihov browser imati ugrađeno rešenje za "čišćenje" weba.

Microsoft je, kao uostalom i Google, član Koalicije za bolje oglase. Sledom toga i Edge bi trebao da dobije ugrađeni adblocker koji će automatski filtrirati nedovoljno kvalitetne oglase i one izrađene i smeštene suprotno uputstvima Koalicije. Ovakvo rešenje već je implementirao Google Chrome, a kako će i Edge ubuduće raditi na Chromium-u, logično je da će i njihov adblocker raditi na sličan način.

Kad je reč o kontroverznom Manifest-u V3, u kojem se navodi da će Chromium ukinuti podršku za neke spoljne adblockere, iz Edge-ovog tima kažu kako još nisu sigurni kako će se prema tome postaviti. Ono što, pak, znaju, jeste da Edge neće na veštački način pokušati da zabrani blokiranje oglasa ako je to motivirano poslovnim razlozima ili zaradom od plaćenih oglasa.

Kad je reč o potpunom adblock rešenju, u Microsoftu ga ipak ne nameravaju izraditi, pa Edge-ov tim svima koji žele da koriste takav softver predlažu da pronađu adekvatnu ekstenziju za ovaj browser.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.