Microsoft ima ideju da na tastature doda Office tipku


Poslednjih dana Microsoft provodi anketu među korisnicima koji, navodno, testiraju novu konfiguraciju tastature za rad sa njihovim Office paketom. Prema anketi koju je "iskopao" jedan tviteraš, ekipa iz Microsoft-a odlučila je na standardnu tastaturu da stavi jednu novu tipku, posvećenu isključivo Office paketu programa, i potom testirati njenu korist i reakciju publike.

Ako ste dovoljno stari, verovatno se sećate kada je sredinom devedesetih godina prošlog veka Microsoft lansirao ergonomsku tipkovnicu Natural Keyboard, na kojoj je svetu predstavio tipku sa znakom Windowsa, smeštenu između levih tipki Alt i Ctrl. Tipka je bila namenjena otvaranju menija Start na tada svežem Windows-u 95, a dodeljene su joj i skraćenice tipične za ovaj OS. Dizajn se "primio", pa danas gotovo sve tastature dolaze sa Windows tipkom iste funkcije.

Sada u Microsoftu očito smatraju da je vreme da svoju tipku dobije i njihov kancelarijski paket programa Office, pa su krenuli u testiranje tog koncepta. Ideja je da se Office tipkom zameni tipka smeštena na desnoj strani tastature, također između tipki Alt i Ctrl, a koja sada služi za otvaranje menija (i zamenjuje desni klik miša).

Pritiskom na novu Office tipku aktivirale bi se dodatne funkcije i meniji unutar Word-a, Excel-a i drugih programa, ali za sada nije tačno jasno kako bi se njen rad razlikovao od postojećeg rešenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.