Microsoft-ov xCloud game servis startuje u oktobru


Microsoft na E3 2019 sajmu nije otkrio neke nove detalje o svom servisu za cloud gaming pod nazivoma Project xCloud, ali barem smo saznali da će ga pokrenuti u oktobru ove godine. Slično kao što će funkcionisati Google Stadia, Microsoft-ov xCloud bi vam takođe trebao omogućiti igranje Xbox naslova na svim mogućim uređaja, od slabih računara, pa sve do televizora, tableta i pametnih telefona.

Ali, to nije sve što će vam xCloud pružiti, jer je Microsoft objavio da ćete imati mogućnost streamovanja igara sa sopstvene Xbox konzole bez spajanja na servere u oblaku, što prilično podseća na Sony-evu funkciju PlayStation Remote Play.

Project xCloud će podržavati sve Xbox One naslove, odnosno više od 3500 igara.

Kako se čini, cloud gaming bi napokon trebao postati sledeća velika stvar u svetu video igara, jer su tehnološka rešenja i brze internet veze konačno postali dovoljno dobri da nam omoguće igranje u oblaku bez latencije, pada kvalitete i rušenja, što se događalo kod prvih game-streaming servisa poput Gaikai-a i OnLive-a, koji su se očito pojavili nekoliko godina prerano i neslavno propali.

Postavlja se pitanje hoće li xCloud biti svojevrsni hanibalizam za sledeću Microsoft-ovu Xbox konzolu Project Scarlett jer zbog čega bi neko kupovao skupi hardver, ako će sve Xbox igre moći da igra na kršu od računara i tableta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.