Nokia 2 neće dobiti nadogradnju na Android Pie


HMD Global je pametni telefon Nokia 2 u prodaju pustila u oktobru 2017. godine. Reč je o entry-level uređaju koji se bazira na Snapdragon 212 čipu, Adreno 304 grafici, 5-inčnom ekranu sa rezolucijom od 1280 x 720 piksela, 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije.

Kada je stigla na tržište Nokia 2 se bazirala na operativnom sistemu Android 7.1.1 Nougat. Početkom ove godine stigla je i nadogradnja na Android 8.1 Oreo, ali ne i bez problema vezanih za performanse samog mobilnog uređaja.

Kod predstavljanja uređaja 2017. godine korisnicima je obećana dvogodišnja podrška što se tiče novih verzija operativnog sistema Android, međutim to će obećanje prema svemu sudeći biti prekršeno. Administrator Nokia zajednice za korisnike objašnjava kako nije planirana službena nadogradnja Nokia 2 pametnog telefona na Android 9.0 Pie.

Osoblje Nokijine korisničke podrške ranije je iznosilo nešto drugačije informacije, Android Pie nadogradnja će doći na Nokia 2 uređaj, ali nije ponuđen nikakav vremenski okvir što se tiče dolaska te nadogradnje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.