Odloženo i lansiranje Huawei-ja Mate X


Čini se da nam preklopni uređaji sa savitljivim ekranom nisu suđeni, barem ne ovog leta. Najpre je Samsung zbog problema sa ekranom već nekoliko puta odlagalo lansiranje Galaxy Fold-a, a najnovije informacije sugerišu da će se to dogoditi još jednom.

Tako će svi koji su nameravali da potroše dve hiljade evra na novi gadget morati još malo da pričekaju, ako ne zbog Samsung-a, onda zbog Huawei-ja Mate X, čije je lansiranje bilo planirano za ovo leto.

Prema informacijama koje je Huawei dao CNBC-u, početak prodaje ovog uređaja ne treba očekivati pre septembra, kako bi se, prema rečima Huawei-jevog predstavnika, dodatno ispitale hardverske komponente, posebno mehanički mehanizam koji omogućava preklapanje.

Koliko je ova odgoda povezana sa trenutnom situacijom, tj. američko-kineskim trgovinskim ratom, za sada nije poznato. Naime, Mate X je davno sertifikovan od strane Google-a i svi ugovori oko nabavke komponenti davno su zaključeni, tako da ni u kom slučaju ne bi bio pogođen eventualnim sankcijama.

I Galaxy Fold i Mate X predstavljeni su još u februaru, a u prodaju su trebali da krenu na proleće, odnosno početkom leta. Kako se sada čini, izgleda da su se obe kompanije malo precenile oko savitljivih ekrana, ali se nadamo da će i jedni i drugi novonastale probleme uspešno otkloniti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.