Redmond napušta san o telefonima sa Windows-om 10


U decembru ove godine Microsoft planira da "ubije" jednom zauvek Windows 10 Mobile, ali zahvaljujući brojnim (nadobudnim) developerima, san o smartfonima sa punokrvnim Windows-om je dugo vremena živeo, jer su vrlo uspešno portovali Windows 10 ARM na Lumia telefone.

Iako Microsoft nikada nije službeno podržavao njihove napore, mnogi su očekivali da će jednog dana to učiniti i doneti "pravu" Windows 10 platformu na pametne telefone.

Na njihovu žalost do toga ipak neće doći jer je Redmond tu mogućnost sada učinio potpuno nemogućom. Gustave Monce, jedan od tih developera otkrio je da zadnji preview buildovi Windows-a 10 za Fast Ring korisnike u insider programu više ne podržavaju mobilne mreže, što znači da se telefoni koji bi koristili Windows 10 ARM ne bi mogli koristiti za pozive i SMS-ove.

Drugim rečima Microsoft je ovime totalno ubio mogućnost da se na tržištu pojave telefoni sa Windows-om 10, a Monce ne veruje da će podrška biti vraćena u nekom sledećem buildu jer bi ponovno uvrštavanje koda za to zahtevalo od programera iz Redmonda da naprave nekoliko koraka nazad pri izradi novih buildova Windows-a 10.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.