Samsung Galaxy Note 10 bi mogao da dođe sa 45W brzim punjenjem


Industrijski špijun i jedan od najpouzdanijih cinkera iz segmenta pametnih telefona – Ice Universe, na Twitter-u je objavio šifrovanu ilustraciju sa slikom Leonarda Da Vincija i brojem 101101. Ovim poigravanjem, verovatno želi da uputi svojevrsnu poruku, a upućenima nije trebalo dugo da zaključe kako se radi o nečemu vezanim uz nadolazeći Samsung Galaxy Note 10.

Naime, prema glasinama i dosadašnjim curenjima informacija "Da Vinci" je kodno ime upravo za jesenji Samsung-ov top model. Ukoliko vam mozak funkcioniše matematičko-informatički, kad ugledate natpis 101101 lako možete zaključiti da se radi o binarnom broju, koji u decimalnom sastavu odgovara broju 45.

S obzirom da je malo verojatno da će Note 10 imati 45-inčni ekran, najlogičniji zaključak je da se ta cifra odnosi na snagu brzog punjenja. Dakle, ako Ice-ov rebus rešimo na matematički način, Note 10 bi mogao da dođe sa 45W brzim punjenjem, što je tačno tri puta više od sadašnjeg standarda Samsung-ovih top modela, koji iznosi 15W, ako izostavimo Galaxy S10 5G, koji dolazi sa 25W punjačem.

Pre nekoliko dana smo videli da je Samsung predstavio 100W PD čipove, što upućuje na osetno povećanje snage punjenja na budućim uređajima, a time i brzinu, ali u startu je bilo iluzorno očekivati da će baš telefon odmah podržavati ovoliku snagu.

100W će možda biti dostupno za laptopove i/ili tablete, ali može poslužiti i kao svojevrsna demonstracija moći. U svakom slučaju, ako se ove prognoze ostvare, 45W brzo punjenje će doneti svojevrsnu revoluciju u Samsung-ov portfolio, budući da su aktuelne brzine punjenja njihovih uređaja neuporedivo manje od onih koje nudi konkurencija.

Ovim bi Note 10 mogao da postigne briznu punjenja otprilike kao aktuelni Huawei-jevi uređaji, ali to će zavisiti i o ostatku hardvera, ali i softveru. U svakom slučaju, vreme sporog brzog punjenja Samsung-ovih uređaja polako prolazi, tako da bi baterija Note-a 10 definitivno mogla da bude napunjena za nešto više od sat vremena, pod pretpostavkom da će joj kapacitet iznositi 4500 mAh, na što upućuju dosadašnje glasine.

Koliko je u svemu ovome istine, videćemo sredinom avgusta, kada Note 10 bude službeno predstavljen.


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.