Snapdragon 865 u Samsung-ovih 7nm?


Internet stranica Digitimes navodi zanimljivu glasinu što se tiče sledeće generacije Qualcomm-ovih čipova iz high-end 800 serije.

Prema pisanju spomenute stranice, Qualcomm bi se za proizvodnju Snapdragon 865 čipa mogao obratiti svojem starom partneru, kompaniji Samsung.

Zadnja saradnja između Qualcomm-a i južnokorejske kompanije bio je 10-nanometarski Snapdragon 845 čip, dok je kod proizvodnje ovogodišnjeg Snapdragon 855 čipa službeni partner bila kompanija TSMC zbog činjenice da su tada jedini nudili čipove bazirane na 7-nanometarskom proizvodnom procesu.

U međuvremenu se situacija navodno promenila te prema Qualcomm-ovoj mišljenju sada Samsung ima kvalitetnije 7-nanometarske čipove bazirane na EUV (Extreme Ultra Violet) tehnologiji. Upravo bi se na tom 7-nanometarskom EUV proizvodnom procesu trebao temeljiti budući Snapdragon 865 čip, koji bi na tržištu trebao da bude dostupan sledeće godine.

Kao i njegov prethodnici Snapdragon 865 će biti dostupan u dve verzije, jednoj sa klasičnim 4G modemom i drugoj koja sadrži Snapdragon X55 5G modem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.