Stotinu vozača pratilo uputstva na Google-ovim mapama i završilo u blatu


Papirne mape odavno su postale prošlost i danas pri svakom planiranju putovanja ili pri snalaženju u novim gradovima gotovo uvek koristimo GPS. Dok dio ljudi koristi posebne uređaje za navigaciju, većina koristi ono što im je najdostupnije na mobilnim uređajima, a to su Google-ove mape. Ali kako smo to mogli videti u više slučajeva, navigacija nije savršena te ponekad praćenje uputa na ekranu telefona ili GPS uređaja vozače može odvesti na pogrešan put.

Kakve probleme može uzrokovati navigacija, saznali su vozači u Denveru koji su nakon saobraćajne nesreće na putu prema aerodromu potražili zaobilazni put sa kojim bi mogli izbeći čekanje i gužve i što pre stići do aerodroma. Rešenje su potražili od Google-a i njegovih karata te ih je aplikacija uputila na alternativni pravac kojim je put do aerodroma čak još brži u odnosu na uobičajenu rutu. Stotinjak vozača krenulo je tim pravcem, ali pokazalo se kako je reč o zemljanom putu koji se nakon običnih kiša pretvorio u blato. Automobili su počeli da proklizavaju, a neki su se ukopali u blatu, zbog čega se stvorila velika kolona vozila koja su zapela na ovoj blatnoj ulici te deo njih više nije mogao ni napred ni nazad.

Vozači sa automobilima sa pogonom na sva četiri točka imali su više sreće pa su se ipak uspeli probiti kroz blato i nakon dosta vremena izaći na ulicu prema aerodromu u Denveru. Nakon što su se informacije o stotinu automobila koji su se zaglavili u blatu prateći Google-ove mape raširile mrežom, reagovali su i iz Google-a sa klasičnim pojašnjenjem da korisnicima uvek pokušavaju omogućiti najbolje iskustvo, odnosno uputstva o najboljim pravcima kretanja, ali zbog nepredviđenih okolnosti poput npr. lošeg vremena, nekada može doći do problema na tim pravcima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.