U julu se razdvajaju Google Drive i Photos


Još od ranije poznate su glasine kako će Google-ova usluga za backup, uređivanje i deljenje fotografija Photos u budućnosti izgubiti integraciju sa servisom za cloud skladištenje podataka Google Drive.

Google je do sada dopuštao sinhronizaciju između Drive-a i Photos servisa, ali nakon dobijenih povratnih informacija kako upravo taj postupak zbunjuje korisnike u Google-u su se odlučili na promenu.

Prema postu na službenom Google-ovom blogu u kompaniji su odlučili kako će korišćenje ovih servisa učiniti jednostavnijim te da bi se sprečilo eventualno slučajno brisanje sadržaja sa bilo kojeg od dva servisa. Počevši od sledećeg meseca fotografije i video sadržaj koji korisnik postavi na Drive više se neće automatski pojavljivati unutar Photos servisa, a isto vredi i obrnuto.

Umesto sinhronizacije Google će korisnicima ponuditi mogućnost da učitaju fotografije i video sadržaj sa Drivea na Photos uslugu putem nove opcije "Upload iz Drive-a", čime dolazi do izražaja nedostatak nove opcije, sadržaj će se duplirati odnosno biće prisutan na dva mesta, dakle i na Drive-u i unutar Photos servisa kao potpuno odvojene celine koje svaka za sebe troši prostor koji je korisniku na raspolaganju.

Rešenje za ovaj problem biće upload sadržaja putem Backup and Sync aplikacije na oba servisa u originalnom kvalitetu, pri čemu se takav upload na oba mesta broji kao samo jedan upload i ne zauzima mesta kao dva odvojena segmenta kao u prethodnom slučaju.

Ove promene neće uticati na već postojeće fotografije i video sadržaj koji je već ranije uploadovan sa Drive-a na Photos servis.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.