Vivo ima 120W punjač koji 4000 mAh bateriju napuni za 13 minuta


Ako već ne možeš pobediti zakone fizike i izumeti bateriju koja će telefonima osigurati autonomiju dužu od dva dana, izumi brzo punjenje koje će je napuniti za desetak minuta.

Ovako bismo mogli opisati filozofiju kojom svoju publiku upravo zadirkuje Vivo, bratski brand Oppa i OnePlus-a, koji se zajedno sa njim nalaze pod krovom BBK Electronics kompanije.

Naime, Vivo je službeno objavio kako će uskoro predstaviti novu tehnologiju brzog punjenja snage 120W, koja će 4000 mAh bateriju do 50% kapaciteta napuniti za 5, a do 100% za 13 minuta. Komercijali naziv ovoe tehnologije bit će FlashCharge.

Ova tehnologija će biti predstavljena na predstojećem MWC-u u Šangaju, ali za sada nije najjasnije kad bismo njenu primenu mogli ugledati u konkretnom uređaju.

Poređenja radi, trenutno najbrže brzo punjenje ima Oppo sa punjačem snage 50W, a uskoro bi Huawei u prodaju trebao da pusti prvi model sa 55W brzim punjenjem.

P30 Pro i Mate 20 Pro raspolažu sa 40W brzim punjenjem, a OnePlus 7 Pro 30W, čime ostvaruju najbolje rezultate na našem tržištu trenutno. Samsung-ovi punjači u najboljem slučaju idu do 25W (samo S10 5G trenutno), dok su Apple-ovi posebno tragična priča za sebe.

Naravno, brzo punjenje ima i svoju cenu, a to je kraći vek trajanja baterije, ali paralelno sa razvojem ostalih segmenata, za verovati je da će proizvođači poraditi i na tome.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.